Over mij

Mijn foto
Creatieve duizendpoot die niet in een hokje gevat wil worden en na jaren het heft in eigen handen neemt om haar droom van creativiteit te delen en samen te beleven in een vrij atelier en workshops.

dinsdag 5 januari 2016

zaadjes ontkiemen ...


                                                                                                                                                                                  


Zaadjes hebben tijd nodig om te ontkiemen en vaak komen dingen maar tot stand in de juiste volgorde van tijd en ruimte ... veel jaren gingen voorbij waarin ik mezelf creatief ontplooide met de onderliggende droom om eens een ruimte creëren waarin er plek zou zijn om met verschillende mensen te experimenteren ongeacht leeftijd en interesse : gewoon op een ontspannen manier samen bezig zijn, elkaar stimuleren ... , ik volgde verschillende textielopleidingen en heel wat workshops en zoals het tegenwoordig zo mooi omschreven wordt : masterclasses :) ... en na het geven van diverse workshops ben ik eindelijk klaar voor deze stap ...Waarom nu ?

- Omdat ik er een ideale ruimte voor heb, nabij het Miat in Gent en de tijd het nu toelaat
- Omdat ik besef dat ik gaandeweg heel wat kennis en ervaring opgeslagen heb en ik die graag wil delen.
- Omdat ik eindelijk het vertrouwen in mezelf heb, om voor mijn droom te gaan :-)
- Maar nog BELANRIJKER ... omdat ik merk dat mensen vaak hun creativiteit verliezen als ze niet gestimuleerd worden, het veel te makkelijk uitstellen terwijl het hen heel gelukkig maakt ...
- Omdat veel creatievelingen in huis massa´s materialen liggen hebben waar ze nog niets mee gedaan hebben  die ze in een opwelling gekocht hebben.
- Omdat iedereen wel nog ergens een onafgewerkt project liggen heeft, die met wat hulp en stimulans iets moois kan worden.
- Omdat samen iets maken blij maakt.
- Omdat het leuk is om ergens een plekje te hebben waar je heen kan om anderen te ontmoeten die gelijkaardige hobbies hebben.
- Omdat niet iedereen de ruimte en gereedschappen heeft om thuis uitgebreid te gaan experimenteren
- Omdat creatief bezig zijn de batterijen oplaadt in tijden van hectiek. 

Vermoedelijk zijn er nog tientallen redenen maar daar mag je voor jezelf even bij stil staan ...
Ik ga dit in ieder geval met veel liefde en inspiratie uitproberen en ik hoop jullie regelmatig te zien langs komen.


Wat kan je komen doen ?

Op vlak van technieken beschik ik over een mooie bagage waar jullie gebruik kunnen van maken .
Concreet betekent dit : kleuren en ontkleuren van stoffen, stof bedrukken met verschillende technieken, devoreren, batik, allerlei vilttechnieken , shibori, eenvoudige juwelen maken, haken , breien, borduren, kartonage, creatieve boekjes maken , encaustic, ecoprinten, plantaardig verven, zeefdrukken en ook met papier deed ik heel wat ervaring op : papier scheppen, art journals, gelliplate, mixed media technieken en ik heb jaren in ruilgroepjes gezeten over de hele wereld wat betreft ATC´s , Inchies, Twinchies,  APC´s enz ...Er kan met zijde, wol, katoen en linnen gewerkt worden. Voor wie op zijde werkt , deze kan ook hier gestoomd worden.

De bedoeling is dat je of komt werken aan iets waar je niet mee verder kwam of dat je iets nieuws start waar je niet toe komt in je eentje, dat je komt omdat het in groep nu eenmaal leuker is dan thuis in je eentje de boel uit te halen. Of je komt gewoon eens wat inspiratie halen, in boeken kijken en samen een project bedenken om de volgende keer aan de slag te gaan ...

LET OP : de vrije ateliers zijn geen workshops en vervangen die ook niet. Op regelmatige basis zal ik ook nog technieken aanbieden voor wie interesse heeft, tenslotte is creativiteit een onuitputtelijke bron :-) en u brengt zelf de benodigde materialen mee tenzij we anders hebben overlegd.


                                          Sonja , die inmiddels een vriendin geworden is,  toen ze 
                                          vorig jaar een jaar een paar dagen kwam experimenteren
                                          met o.a. meelbatik ...


Voor wie ?

- Voor iedereen die met veel plezier en wat inzet creatief bezig wil zijn en experimenteren.


Hoe werkt het  ?

Vanaf februari 2016 gaan we van start. Elke maand zullen er verschillende dag, namiddag en avondmomenten zijn, zo past het voor iedereen makkelijk wel een keertje. Elke maand probeer ik een avond en namiddag te reserveren voor de haaksters en breisters onder ons, wie wil kan meedoen aan een CAL(crochet-a-long) en we haken een deken. Ik start hier zelf mee in januari om jullie wat voor te zijn en de nodige uitleg te kunnen geven :-) Ga dus alvast maar in uw kasten snuisteren :-) ... Uiteraard mag er op andere dagen ook gehaakt en gebreid worden en ik probeer er ook regelmatig een kinderatelier in te steken.
De data en uren zult u hier steeds op het blog terugvinden.Een dagatelier is van 10h tot 17h,
een namiddag atelier van 13h tot 17h en een avondatelier van 19h tot 22h. 
Het is belangrijk om vooraf even een mailtje te sturen als je komt : cezanne_61@hotmail.com met het onderwerp vrij atelier.


Wat kost het ?

Om lid te worden van het vrij atelier, wordt er gewerkt met een 5 beurtenkaart, die kost 75 euro en is 3 maanden geldig. Vrije namiddag en avondateliers kosten 1 beurt en een dagatelier 2 beurten. De beurtenkaart is individueel, maar kinderateliers mogen uiteraard op de beurtenkaart van de mama´s of grootmoeders. (mannen zijn uiteraard ook welkom al ben ik nog nooit in een opleiding of workshop op een man gebotst ). Koffie, thee en water en wat lekkers zijn in de prijs inbegrepen , wie een dag komt brengt een lunch mee.
Wie lid is van het vrij atelier krijgt 10% korting bij het volgen van aangeboden workshops.
Een beurtenkaart lijkt me trouwens ook een inspirerend idee om cadeau te doen :-)


Wanneer ?

Voor de eerste 3 maanden liggen de volgende data vast. We gaan van start met een dagatelier op 11 februari , zo kan wie wenst komen kennis maken. U kiest er uiteraard zelf voor of u een hele dag komt of enkel in de namiddag.Wie lid is kan suggesties doen voor de volgende 3 maanden en wilt u met enkelen samen een themadag stel dit gerust voor.

Waar ?

Business Center Minnemeers
Blekerijstraat 75 - Atelier 117
9000 Gent 
(recht tegenover de Kopergieterij )
contact en info :  cezanne_61@hotmail.com onder vermelding vrij atelier


Februari :

Start op 11 februari van 10h tot 17h
Namiddagateliers : 16 en 23 februari van 13h tot 17h
Dagatelier : 26 februari van 10h tot 17h
Brei en haakmoment : 16 februari van 19h tot 22h en 29 februari van 13h tot 17h
Kinder en jeugdatelier : 17 en 27 februari  van 13h tot 17h : stempels maken voor 10 tot 12 jarigen: Voor deze ateliers ten laatste 11februari aanmelden. De kinderen hoeven geen materialen mee te brengen maar er wordt een extra bijdrage van 5 euro gevraagd daarvoor. Maximaal 8 kinderen.


aanmelden via mail : cezanne_61@hotmail.com onder vermelding vrij atelier
 Maart :


Namiddagateliers : 8, 18 en 25 maart van 13h tot17h
Dagateliers : 22 maart van 10h tot 17h
Themadag :  19 maart van 10h tot 17h zeefdrukken : vandaag kan er geëxperimenteerd worden met zeefdrukken. Eigen zeefdrukraam en rakel meebrengen.
Brei en haakmoment : 3 maart van 13h tot 17h en 31 maart van 19h tot 22h
Kinder en jeugdatelier : 31 maart van 13h tot 17h : we maken een eigen boekje voor 10 tot 12 jarigen. Voor deze ateliers ten laatste 11 maart aanmelden. De kinderen hoeven geen materialen mee te brengen maar er wordt een extra bijdrage van 5 euro gevraagd. Maximaal 8 kinderen.      


aanmelden via mail : cezanne_61@hotmail.com onder vermelding vrij atelierApril :


Namiddagateliers : 8, 14 en 26 april van 13h tot 17h
Themadag : 16 april van 10h tot 17h : vilten : vandaag kan u zich wagen aan een vilttechniek die u in uw eentje niet ziet zitten :-) 
Brei en haakmomenten : 6 april van 19h tot 22h en 28 maart van 13h tot 17h
Kinder en jeugdatelier : 6 en 27 april van 13h tot 17h : we experimenteren met vilt voor 10 tot 12 jarigen. Voor deze ateliers ten laatste 25 maart aanmelden. De kinderen hoeven geen materialen mee te brengen maar er wordt een extra bijdrage van 5 euro gevraagd. Maximaal 8 kinderen.      aanmelden via mail : cezanne_61@hotmail.com onder vermelding vrij atelierDit is het begin , ik inspireer jullie de komende dagen nog wel met foto´s en berichtjes :-)


7 opmerkingen:

 1. Lieve Inge,
  Wat fantastisch. Van harte proficiat met deze grote stap!!!!
  Jammer dat ik niet in de buurt woon maar er zijn vast mogelijkheden tot creatieve ontplooiing, of in Gent of in Nederland.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kom zeker na jullie verhuis in ´la chambre bleue´ wat inspiratie brengen :-) en je bent welkom om eens te komen logeren he !

   Verwijderen
 2. Proficiat, Inge!! Veel succes, ik hoop dat mijn agenda toelaat om vlug eens iets te komen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent altijd welkom Mieke en ik blijf zeker bij jou langs komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je de stap gezet hebt Inge. 'k Wens je van harte heel veel succes toe. xje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bedankt Maaike, de zaadjes zijn geplant, nu toegewijd voeden ...♡

  BeantwoordenVerwijderen